Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Τυμπανισμός

Ο τυμπανισμός εκδηλώνεται με υπερβολική συγκέντρωση αερίων στη μεγάλη κοιλία και τον κεκρύφαλο και προκαλεί διόγκωση. Εμφανίζεται όταν τα αέρια παγιδεύονται στο στομάχι με τη μορφή αναρίθμητων μικροσκοπικών φυσαλίδων που είναι αδύνατο να βγουν από το πεπτικό σύστημα. Αν τον τελευταίο καιρό το ζώο τρέφεται με πλούσια φρέσκια βλάστηση ή έχει ανακαλύψει πως ανοίγει η πόρτα της αποθήκης με τις ζωοτροφές, προβλέπεται τυμπανισμός.

Θεραπεία

 Ένα φλιτζάνι λάδι-αραβοσιτέλαιο, φυστικέλαιο ή ορυκτέλαιο- είναι κατάλληλο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Μια χούφτα διττανθρακική σόδα βοηθά επίσης. Σε περιπτώσεις υπερβολικής διόγκωσης, ίσως να είναι απαραίτητο να κάνετε μια παρακέντηση στο πιο διογκωμένο σημείο των λαγόνων, ανάμεσα στο τελευταίο πλευρό και την αιχμή του ισχίου, κρατώντας την οπή ανοιχτή με ένα καλαμάκι ή σωληνάκι.

Πρόληψη

Όπως πάντα, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Ταΐστε τα ζώα πρώτα με στεγνό σανό και έπειτα αφήστε τα να χορτάσουν με χλωρά χόρτα. Μην τα ταΐζετε σαρκώδεις βλαστούς σε μεγάλες ποσότητες,  αν δεν έχουν συνηθίσει να τους τρώνε.

Εν